Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Лорер: Може да загубим 2,5 млрд. евро по Плана за възстановяване, ако не направим необходимото

Парите

Лорер: Може да загубим 2,5 млрд. евро по Плана за възстановяване, ако не направим необходимото

Лорер: Може да загубим 2,5 млрд. евро по Плана за възстановяване, ако не направим необходимото - Tribune.bg
Снимка:

Има реална опасност България да загуби 2,5 млрд. евро по Плана за възстановяване и развитие, ако не направи необходимите реформи, коментира пред журналисти в Брюксел министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер. Той определи като "политическа безотговорност" поведението на ГЕРБ, ДПС и ИТН, тъй като са свалили правителството. Според Лорер начинът да се възстанови доверието в парламента е да се удължи времето му, така че да бъдат приети най-критичните реформи, тъй като Планът изисквал приемането на много закони по график.

"Тази година плащането е два милиарда и половина на края на годината. То е под риск, ако не приемем всичко, което е разчетено, до края на тази година“, предупреди Лорер. Запитан кои са тези закони, министърът отговори, че те са по списък.

"КПКОНПИ е там, обществени поръчки, Търговският закон, няколко съществени елемента. Няма време за губене, опасността е реална да ги загубим, ако не можем да убедим Комисията, че ние приемаме тези закони. Много труден дебат ще бъде с Комисията защо не сме навреме", изтъкна министърът в оставка.

В Брюксел Даниел Лорер се е срещнал с изпълнителния заместник-председател на Еврокомисията Маргрете Вестагер. Тя е изразила увереност, че България ще успее да формира правителство в рамките на този парламент или ще го направи максимално бързо след избори.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Даниел Лорер
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети