Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Марияна Николова пред БХРА: Браншът ще продължи да се подпомага, мерките ще продължат да действат

Парите

Марияна Николова пред БХРА: Браншът ще продължи да се подпомага, мерките ще продължат да действат

Марияна Николова пред БХРА: Браншът ще продължи да се подпомага, мерките ще продължат да действат - Tribune.bg
Снимка:

Между 2 и 12 стаи в градските хотели са били заети по време на пандемията

Браншът ще продължи да се подпомага и мерките за преодоляване на последиците от ковид ще се запазят, коментира вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред част от Изпълнителното бюро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). От името на организацията в работната среща участваха Георги Щерев, председател на Изпълнителното бюро, и членовете Бранимир Миланов, Атанас Димитров и Веселин Налбантов, както и почетният председател Благой Рагин. 

Вицепремиерът подчерта, че водещ приоритет сега е подготовката и реализирането на летен сезон 2021, както и защитата на печата за безопасност, който страната получи като сигурна туристическа дестинация. По думите й трябва с общи усилия да се работи за рестарт в отрасъла и продължава политиката по откриване на представителства в чужди страни, които са приоритетни пазари за България. 

Тема на дискусията бяха и възможностите за получаване на кредитиране за фирмите в бранша. Бизнесът настоява за гъвкавост и отсрочка на задълженията по заеми. Министър Николова посочи, че се води активен диалог с компетентните институции, като това е един от начините да не се допускат фалити в отрасъла и да се постигне желаният рестарт на работата в сектора. 

По информация на асоциацията в момента хотелският бизнес по морето е много заседнал и стартът на летния сезон ще е много труден. И поясниха, че между 2 и 12 стаи в градските хотели са били заети по време на пандемията. На дискусията бяха коментирани и въпросите за визията на курортите и липсата на квалифицирани кадри в отрасъла.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети