Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Министър Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция на стойност 400 млн. лв.

Парите

Министър Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция на стойност 400 млн. лв.

Министър Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция на стойност 400 млн. лв. - Tribune.bg
Снимка:

Ще бъдат създадени 350 работни места в нов завод в Разград

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на изпълнителния директор на „Биовет“ АД – Ангел Желязков. Размерът на инвестицията по инвестиционния проект възлиза на 400 млн. лв. и в резултат от него ще бъдат разкрити 350 нови работни места в нов завод на компанията в Разград.

Министър Борисов посочи, че за последните 12 месеца, по време на кризата,  са сертифицирани инвестиционни проекти на стойност 1,6 млрд. лева. По думите му с този проект само от началото на годината по ЗНИ са насърчени 9 проекта (клас А) с общ размер на планираните инвестиции 577.11 млн. лв., които ще създадат близо 1000 нови работни места.

„Осем от проектите са извън столицата, шест от тях са в преработващата промишленост, а пет проекта са във високотехнологични производства и услуги. Икономическият министър изтъкна още, че се работи по нови инвестиционни проекти за още 400 млн.лв.

Инвестиционният проект на „Биовет“ АД е за нов завод – разширение на Инсталация за производство на междинни продукти, инсталация за производство на имуногенни фармацевтични продукти и Фотоволтаична централа в  град Разград. Предвижда се разширяване на съществуващото предприятие посредством изграждане на новия завод и фотоволтаична електроцентрала за собствени нужди.                                                                                                                                                                


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати