Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Министърът на финансите и НАП обсъждат с бизнеса прилагането на Наредба Н-18

Парите

Министърът на финансите и НАП обсъждат с бизнеса прилагането на Наредба Н-18

Министърът на финансите и НАП обсъждат с бизнеса прилагането на Наредба Н-18 - Tribune.bg
Снимка:

Протести отложиха с шест месеца влизането в сила на Наредба Н-18

По инициатива на министъра на финансите Владислав Горанов и ръководството на Националната агенция за приходите в Министерския съвет ще се проведе среща с представителите на бизнеса, на която ще бъдат обсъдени теми по правоприлагането на Наредба Н-18.  

Във фокуса на дискусиите ще са въпроси относно новите изисквания към касовите апарати и софтуери за управление на продажбите в търговски обект /СУПТО/, както и спецификите в различни икономически браншове - ресторантьорство, хотелиерство, туристически услуги, медицински услуги, счетоводни и финансови услуги, електронна търговия, търговия на едро и дребно, както и механизмите за контрол от страна на НАП. 

Наредба Н-18 задължава собствениците на обекти да добавят специален модул в софтуерите си, който дава достъп на проверяващите до личните данни на всички от персонала и до рецептурните книжа, които често са фирмена тайна.

Наредбата трябваше да влезе в сила от 31 януари, но след протести държавната администрация постигна съгласие с бизнеса действието на нормативния акт да се отложи с шест месеца.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати