Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Министерството на иновациите: „Лукойл“ е кандидат за европейска програма, но не е получавало финансиране

Парите

Министерството на иновациите: „Лукойл“ е кандидат за европейска програма, но не е получавало финансиране

Министерството на иновациите: Лукойл е кандидат за европейска програма, но не е получавало финансиране - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на иновациите публикува право на отговор към медиите по повод финансова помощ за „Лукойл“. Според изнесените данни от ведомството дружеството е кандидатствало за европейска програва с още 800 български компании, но към този момент не е получило финансиране.

От министерството уточняват, че „Лукойл“ отговаря на законовите норми за кандидатстване към процедурата „Подкрепа за прехода към кръгова икономика в предприятията“, но финансиране все още не е отпуснато.

Ето и какво написаха от министерството:

По повод публикации в медиите, свързани с предоставена финансова помощ на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД от страна на Министерството на иновациите и растежа, Ви предоставяме право на отговор, тъй като публикациите съдържат неверни твърдения:

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД няма сключен договор за финансиране по процедурата „Подкрепа за прехода към кръгова икономика в предприятията” и не е получавало средства чрез Министерство на иновациите и растежа.

Заедно с още 800 български компании „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД е в списък с допустими проектни предложения като кандидат по процедурата, който факт удостоверява единствено предоставяне от страна на дружеството на изискуемите документи.

Към настоящия момент по процедурата „Подкрепа за прехода към кръгова икономика в предприятията” е приключил единствено и само етапът на кандидатстване, като класирането на допустимите по документи кандидати е извършено според българското и европейско законодателство.

На този етап от кандидатстването предвиденото ограничение по отношение на кандидати, които попадат в обхвата на ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, се проверява единствено въз основа на представена от кандидатите декларация.

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД е представило декларация, в която недвусмислено е декларирало, че не попада в обхвата на заложеното ограничение. Поради това на този етап не е налице законово основание за отхвърляне допустимостта на кандидата.

Предстои втори етап – оценка на проектните предложения и сключване на договори за предоставяне на средства за изпълнение, в който процес се извършва същинска проверка на декларираните на етап кандидатстване обстоятелства, вкл. наличието на ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Лукойл
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати