Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България на BAA1

Парите

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България на BAA1

Снимка:

Борисов: Поредното международно признание ни задължава да довършим работата си докрай

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Новината съобщи във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи, обясни премиерът.

Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика. Стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление.

„За последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията. Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса“, коментира Борисов.  


Коментари (4)

КАК СТАВА? - КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ, А ДЪРЖАВАТА ВЪРВИ НАГОРЕ, СПОРЕД ВСИЧКИ НЕЗАВИСИМИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ.
ОТГОВОРА:УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ Е НАЙ-МАЛКО КОРУМПИРАНО В СРАВНЕНИЕ С ПРЕДИШНИТЕ ОТ 1944-2008 Г.
СЕГА ПРЕДИШНИТЕ КРАДЦИ СА С ИЗТЪНЕЛИ ПОРТФЕЙЛИ И ПРОВОКИРАТ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ЗА ДА ОВЛАДЕЯТ ОТНОВО ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ-ЗА ДА ГО ЗАНУЛЯТ ЗА 1 ГОДИНА И ПАК ЩЕ СЕ СКРИЯТ В ЮАР, ДУБАЙ, РУСИЯ.
ИЗХОДА-БЪЛГАРИТЕ ПАК ДА ПОДКРЕПЯМЕ ДЯСНО УПРАВЛЕНИЕ С ГЕРБ.
10.10.2020 13:01 / Отговор
Отровен Е как са не протестираш, това направо не се търпи!
10.10.2020 15:21 / Отговор
Размисли на един електор... Всъщност голямата омраза и напрежение сред здравите сили начена от хвръкналия рейтинг на Борисов, а и на ген. проф. Мутафчийски по време на извънредното положение, а РР беше стъписан. И оттогава започва подготовката им за "въстание", отключено от влизането на прокуратурата в покоите на президентската администрация.
10.10.2020 22:35 / Отговор
Ани БРАВО!!!
11.10.2020 18:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още