Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България на BAA1

Парите

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България на BAA1

Moodys повиши дългосрочния рейтинг на България на BAA1 - Tribune.bg
Снимка:

Борисов: Поредното международно признание ни задължава да довършим работата си докрай

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Новината съобщи във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи, обясни премиерът.

Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика. Стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление.

„За последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията. Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса“, коментира Борисов.


Коментари (4)

КАК СТАВА? - КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ, А ДЪРЖАВАТА ВЪРВИ НАГОРЕ, СПОРЕД ВСИЧКИ НЕЗАВИСИМИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ.
ОТГОВОРА:УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ Е НАЙ-МАЛКО КОРУМПИРАНО В СРАВНЕНИЕ С ПРЕДИШНИТЕ ОТ 1944-2008 Г.
СЕГА ПРЕДИШНИТЕ КРАДЦИ СА С ИЗТЪНЕЛИ ПОРТФЕЙЛИ И ПРОВОКИРАТ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ЗА ДА ОВЛАДЕЯТ ОТНОВО ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ-ЗА ДА ГО ЗАНУЛЯТ ЗА 1 ГОДИНА И ПАК ЩЕ СЕ СКРИЯТ В ЮАР, ДУБАЙ, РУСИЯ.
ИЗХОДА-БЪЛГАРИТЕ ПАК ДА ПОДКРЕПЯМЕ ДЯСНО УПРАВЛЕНИЕ С ГЕРБ.
10.10.2020 13:01 / Отговор
Отровен Е как са не протестираш, това направо не се търпи!
10.10.2020 15:21 / Отговор
Размисли на един електор... Всъщност голямата омраза и напрежение сред здравите сили начена от хвръкналия рейтинг на Борисов, а и на ген. проф. Мутафчийски по време на извънредното положение, а РР беше стъписан. И оттогава започва подготовката им за "въстание", отключено от влизането на прокуратурата в покоите на президентската администрация.
10.10.2020 22:35 / Отговор
Ани БРАВО!!!
11.10.2020 18:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати