Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. МОСВ нареди Сапарева баня да ремонтира гейзера си с търг, явил се един кандидат

Парите

МОСВ нареди Сапарева баня да ремонтира гейзера си с търг, явил се един кандидат

МОСВ нареди Сапарева баня да ремонтира гейзера си с търг, явил се един кандидат - Tribune.bg
Снимка:

МОСВ нареди Сапарева баня да ремонтира гейзера си с търг, а се явил един кандидат. 103-градусовия гейзер в Сапарева баня, който изригва всеки 20 минути на 20 метра височина претърпя авария преди три месеца, съобщава БНР. Фирмата-кандидат да извърши ремонта е от Пловдив и е лицензирана за такива дейности.

През май експерти установяват, че тръбата от каптажа на гейзера е аварирала на около 460 метра дълбочина. От налягането на водата спадна и гейзеровия стълб. Следва разбиване на 50-сантиметрова бетонова плоча, за да бъдат включени помпи и да се подава от топлата минерална вода за хотелите и почивните бази в града.

Общината осигурява необходимите за ремонт средства - около 120 хиляди лева. От местната управа, обаче, са изненадани разпореждането на МОСВ. Ведомството на Борислав Сандов задължили провеждането на търг, вместо да се отиде на пряко договаряне.

"Ремонтът вече да е завършил още преди летния сезон и наплива на туристи", коментира кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

Сега от общината ще изчакат да отмине летния сезон, самият ремонт ще започне вероятно след 10 септември и според договора трябва да приключи за 20 дни.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати