Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. МРРБ ще даде минимум 200 млн. лв на пътните фирми

Парите

МРРБ ще даде минимум 200 млн. лв на пътните фирми

МРРБ ще даде минимум 200 млн. лв на пътните фирми - Tribune.bg
Снимка:

МРРБ ще може да разплати 200 млн. лв на пътните фирми за свършената работа по текущите ремонти и поддръжката. Сумата може и да е по-голяма, а до четвъртък ще има справка в министерството за плащанията, обясни председателят на ББК „Пътища” Стефан Чайков след среща на служебния регионален министър арх. Иван Шишков с представители на бранша.

„200-те милиона не попадат в обхвата на решението на НС и могат да се дадат през текущия бюджет на агенцията”, каза Чайков.

Министър Шишков заяви, че тяхното ведомство заедно с финансовото минситерство ще имат 10 дни, за да финализират индексацията и да се отвори пътния бранш, както и общините.

Иван Шишков поясни, че ще се направи възможното и да започне плащане към фирмите, които строят големи инфраструктурни обекти като АМ „Хемус” по лотове 1, 2 и 3, както и пътя Ботевград - Видин.

„За по-големите обекти, които се строят днес разбирам, че не им е плащано последните 7 месеца”, каза той и се пошегува: „Последните плащания към по-големите инфраструктурни обекти са пак от предишния служебен кабинет”. 

Шишков увери, че ще се търси промяна в законодателството, така че

спорът, в който влязоха фирмите за текущите ремонти, без да имат вина, да не се повтаря.

До 10 дни строителното министерство ще обяви търгове само за зимно почистване, а компаниите от бранша заявиха, че ще решат дали да участват в тях, след като видят условията им.

„Пътният бранш не е враг на държавата. Те бяха поставени в тази ситуция от един модел, който разви своята порочност във времето и те останаха в това положение. Ще опитаме заедно да излезем от ситуацията”.  

„Не всичко е цветя и рози, но се надявам да водим диалог в министерството, а не по площадите”, обобщи Чайков. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати