Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. НАП изплати 22,2 млн. лв. по програмата за подкрепа с оборотен капитал

Парите

НАП изплати 22,2 млн. лв. по програмата за подкрепа с оборотен капитал

НАП изплати 22,2 млн. лв. по програмата за подкрепа с оборотен капитал - Tribune.bg
Снимка:

До края на седмицата предстои да бъдат одобрени за подкрепа и дружествата, подали заявления през изминалата седмица

2 223 фирми получиха плащания по програмата за подкрепа с оборотен капитал в размер на 22,2 млн. лв. по-малко от 168 часа след крайния срок за подаване на проектни предложения. Тези дружества са преминали автоматизирана софтуерна проверка, която сочи пълно съответствие на посочените в заявленията данни с наличните в НАП.

До края на седмицата предстои да бъдат одобрени за подкрепа и дружествата, подали заявления през изминалата седмица, за които след автоматизирана проверка има пълно съответствие на данните, допълват от НАП. Списък на одобрените до момента кандидати се съдържа в заповед на изпълнителния директор на НАП, достъпна на сайта на приходната агенция, уточняват от приходната администрация.

Дружествата, за които предстои да бъдат одобрени за подкрепа, ще бъдат включени в нова заповед до края на седмицата.

На останалите предприятия, кандидатствали за финансова помощ, които не са включени в заповедите, се извършват допълнителни проверки от инспекторите по приходите в НАП, като при необходимост от тях ще бъдат поискани допълнителни уточнения чрез системата ИСУН по електронната им поща.

Над 8100 търговци кандидатстваха за подкрепа с оборотен капитал чрез Националната агенция за приходите до 16.30 ч. на 20 януари, когато изтече крайният срок за кандидатстване. Общият размер на поисканата подкрепа е 115 млн. лв., припомнят от НАП.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема