Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. НАП отчете 700 млн. лв. повече приходи в трудната 2020 г.

Парите

НАП отчете 700 млн. лв. повече приходи в трудната 2020 г.

Снимка:

Запазва се тенденцията за ръст на постъпленията

Близо 25 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за приходите /НАП/, което е с над 700 млн. лв. повече от планираното и с над 1,1 млрд. повече от предходната 2019 г., съобщават от ведомството. Запазва се тенденцията за ръст на постъпленията, като за миналата година той е около 5% спрямо предходната.

"2020г., освен всичко друго, се оказа и година на ясно изразена данъчна солидарност. Някои икономически сектори бяха тежко засегнати, други преживяха подем, но общото е, че независимо от трудностите, бизнесът и гражданите коректно спазваха ангажиментите си към бюджета. Ценим високо това“, каза по повод рекордните постъпления в НАП изпълнителният директор на агенцията Галя Димитрова.

През 2020 година данъчните приходи възлизат общо на 14 млрд. лв. От тях над 2,6 млрд. лв. са платени от бизнеса за корпоративни данъци, а 3,7 млрд. лв. от данък върху доходите на физически лица. Постъпленията от данъка върху добавената стойност са 7,6 млрд. лв.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски е 10,6 млрд. лв., като от тях 6,3 млрд. лв. са за държавно обществено осигуряване, 2,7 млрд. лв. – за здравноосигурителни вноски и 1,5 млрд. лв. – за допълнително задължително пенсионно осигуряване.  


Етикети НАП, приходи, 2020г.

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още