Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. НАП предлага нова услуга – предварително попълнени данъчни декларации

Парите

НАП предлага нова услуга – предварително попълнени данъчни декларации

НАП предлага нова услуга – предварително попълнени данъчни декларации - Tribune.bg
Снимка:

Вече служебните бележки не са необходими, обясни Росен Бъчваров

"Всеки притежател на персонален код, издаден от НАП, и електронен подпис, през месец март ще може да види така наречената "предварително попълнена данъчна декларация" като една отделна електронна услуга, в която ще са попълнени всички доходи, за които НАП знае - това са доходи от трудови правоотношения и хонорари. Ако има други източници на доходи - наем или някой вид данъчни облекчения, човекът трябва да допопълни ръчно или да коригира данъчната си декларация". Това каза пред БНР говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров.

От днес могат да се подават данъчни декларации на хартия. Всеки декларирал по електронен път доходите си до края на март ще получи 5 % отстъпка. Няма промяна в дизайна на данъчната декларация и в електронната услуга.

"Вече служебни бележки не са необходими - нито трябва да бъдат прилагани към данъчната декларация, нито се налага да се искат и получават. Същата информация се съдържа в т.нар. "сметки за изплатени суми", които работодателите издават", каза още Бъчваров.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати