Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. От началото на юли: НАП запечата 25 търговски обекта по Северното Черноморие

Парите

От началото на юли: НАП запечата 25 търговски обекта по Северното Черноморие

Снимка:

Общият брой на проверките е над 2300

За месец и половина - от началото на юли, след проверки на НАП са запечатани временно 25 търговски обекта по Северното Черноморие, информират от пресслужбата на приходната агенция. Сред затворените обекти попадат бензиностанция, СПА център, няколко ресторанти като общият брой на съставените актове е 142.

Нарушенията, които са санкционирани, са  неиздаване на касов бон - 35, разлика в касовата наличност – 91 случая и липса на фискално устройство при 5 търговеца. Фирмите, заловени, че не издават касова бележка, са наказани и с временно запечатване на обекта им за срок от 2 седмици.

Общият брой на извършените проверки по Северното Черноморие е повече от 2300, напомнят от НАП.

Под физически контрол са поставени 20 високооборотни заведения за обществено хранене и дискотеки. В резултат на това в един от ресторантите оборотът се е покачил почти двойно.

За месец и половина данъчните са направили 242 проверки на хотели и къщи за гости, като са съставени само два акта. Публичните изпълнители от дирекция "Събиране" са посетили и взели парите от касите на 62 обекта, като са внесли в бюджета над 90 000 лева. Мярката се предприема срещу търговци с просрочени задължения.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив