Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. НАП започна проверки на българи с имоти в Гърция

Парите

НАП започна проверки на българи с имоти в Гърция

НАП започна проверки на българи с имоти в Гърция - Tribune.bg
Снимка:

Националната агенция по приходите/НАП/ е започнала проверки на българи с имоти и в Гърция, съобщи за БНТ изпълнителният директор на НАП Борис Михайлов.

"В момента текат проверки, някъде правим и ревизии, ако установим, че има недекларирани доходи. В такива случаи налагаме 10% данък плюс лихва за съответния период. Някои случаи даваме на КПКОНПИ и може да се прецени, че имотът трябва да бъде конфискуван. При проверките повечето граждани си доказват парите", обясни Михайлов. Той увери, че  когато приключат проверките, ще представи резултатите

Изпълнителният директор на НАП отрече да има чадъри над фирми и даде пример с "Лукойл", който за първи път от 2007 г. насам платил през миналата година корпоративен данък.

"Има и други фирми, за които в предишни години е имало чадъри, но сега всички фирми внасят данъците си в бюджета", увери Михайлов. Според него няма проблеми и с постъпленията от хазарт, където също има ръст.

"Заварих малка дирекцийка в НАП, която да отговаря за контрола над хазартните фирми, след закриването на Държавната комисия по хазарта. Разширихме я и сега текат сериозни проверки дали се внасят всички данъци и такси. Но там конкуренцията нараства, с това и постъпленията - преди три години имаше само две фирми за онлайн залагания, сега са 18", посочи Михайлов. Той се похвали с "прекрасна събираемост" на данъци и осигуровки тази година. Към средата на март НАП са събрали 6.4 млрд. лв. приходи, което е 752 млн. лв. или 13% повече от същия период на миналата година. Постъпленията от ДДС са с 211 млн. лв. или с 9% повече.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети