Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. НАП: Започват проверки по зимните курорти

Парите

НАП: Започват проверки по зимните курорти

НАП: Започват проверки по зимните курорти - Tribune.bg
Снимка:

Продължение на вече наложения подход през лятото по Черноморието

Започва обичайната контролна кампания на приходната администрация в зимните курорти, съобщават от НАП. Стотици данъчни инспектори ще извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите. „Ще се следи и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти”, напомнят от НАП.

На постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища в близост до курортите. По време на кампанията инспекторите от „Фискален контрол“ ще използват и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на НАП, като софтуерът ще посочва обекти, чиито обороти се различават значително от средните за съответния регион.

В кампанията отново ще бъде използван и подходът на т.нар. открито наблюдение, при който в рамките на дни или седмици в обекта присъства явно проверяващ екип на НАП, като оборотите, отчетени по време на наблюдението, се сравняват с минали периоди и при значима разлика, приходната агенция може да започне ревизия. По време на зимната кампания от НАП ще изследват и имущественото състояние на физически лица собственици или управители на фирми с обекти в зимните курорти, допълват от приходната агенция.

Зимната кампания на НАП е продължение на наложения подход, използван през лятото по Черноморието.

„Главната задача на контролната кампания е спазването на данъчните правила и почтена конкуренция. И през тази година неиздаването на касова бележка дори за малка сума освен глоба, води и до запечатване на обекта за срок до един месец. Отчитаме значително намаление на нарушенията, което всъщност е основната ни цел. Апелирам към гражданите да изискват касова бележка за всяка покупка, могат да използват и мобилното приложение на НАП за проверка на фискални бонове“, коментира по повод началото на зимната кампания Спас Шишков, директор на „Фискален контрол“ в НАП.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още