Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Най-големият завод за целулоза у нас спира работа

Парите

Най-големият завод за целулоза у нас спира работа

Снимка:

Най-големият завод за производство на целулоза у нас спира работа, съобщи Нова тв. Причината е в липсата на дървесина. Около 500 служители не са на работа.

„Постоянно намаляващите реално добивани количества на дървесина, липса на работна ръка, лошото време, липса на механизация и неизпълнение на сключените договори - това са причините за ситуацията“, споделя директорът на предприятието Михаил Колчев. По думите му от компанията използвали времето на престой за ремонт и профилактика.

„Пуснали сме хората в платен отпуск, но до 10 дни това ще приключи и ще реагираме спрямо ситуацията“, смята Колчев. По думите му над 150 лв. струва кубик дърва, а това е породено от спекула пазара заради недостига на дървесина.

„Браншът има нужда от реформа. България е единствената страна с толкова ниска производителност в дърводобива, където се използва предимно ръчен труд“, подчерта директорът на „Свилоза“. Според него имат с малките складови наличности предприятието се затруднява да  изпълнява договорите си.

Надеждата на служители и работници е, че до дни доставките ще се възстановят, а инсталациите ще бъдат пуснати.  

 


Етикети спира, работа

Топ новини

виж още

Актуална тема