Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Николов: Основният проблем за конкуренцията при горивата са данъчните складове

Парите

Николов: Основният проблем за конкуренцията при горивата са данъчните складове

Николов: Основният проблем за конкуренцията при горивата са данъчните складове - Tribune.bg
Снимка:

До месец разбираме каква сума ни връща Топлофикация

Основният проблем, който възпрепядства конкуренцията на пазара на горива у нас, са данъчните складове, заяви пред БНТ председателят на парламентарната комисиия по енергетика Валентин Николов. Според него със създаването на Държавната петролна компания държавата ще участва на пазара основно чрез складовете, които ще изгради.

Иванов коментира и темата с намаляването на цената на природния газ. „Булгаргаз“ вече започва връщането на парите към топлофикациите, което ще завърши до края на този месец, обяви той. До края на този месец, или началото на другия, всеки един клиент на „Топлофикация“ трябва да бъде уведомен и да получи съобщение – каква сума трябва да му бъде върната, която всъщност е надвзета.
За всеки един клиент ще бъде сметнато каква сума трябва да се върне.

По думите му КЕВР трябва да проверява дали топлофикациите коректно изчисляват сумите. „Ако клиентът има някакви съмнения, може да сезира комисията“, категоричен беше той.

65 млн. лева са надвзети от топлофикациите в страната заради разликата в цената на природния газ, който поевтиня със задна дата от август миналата година, но през последните 8 месеца отоплителен сезон тя беше фактурирана по високите си ставки.

Редът за връщането на пари е със задна дата, от 5-ти август 2019 година, посочи Николов.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати