Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Нов високотехнологичен завод в Димитровград дава препитание на 150 семейства

Парите

Нов високотехнологичен завод в Димитровград дава препитание на 150 семейства

Нов високотехнологичен завод в Димитровград дава препитание на 150 семейства - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът: Огромната нужда от работници ще доведе до много по-високи заплати за тези, които имат квалификация

Искаме високи доходи, защото и квалификацията на нашите работници е достатъчно висока“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на ново производство на американската компания „Варок Лайтинг Системс“ в Димитровград.

В обръщението си към екипа на завода, който произвежда осветителни тела за автомобилната индустрия, премиерът подчерта, че и огромната нужда от работници в България в момента ще доведе до много по-високи заплати за тези, които имат квалификация.

Сами виждате как завод след завод се изгражда. Затова мога да кажа, че на такива инвеститори се радвам“, посочи премиерът. Той добави, че има много спекула на тема инвестиции. Но заводите, които се изграждат в момента, не само разкриват работни места и са високотехнологични, но и на 100% работят за износ.

Затова в момента имаме рекорден за всички времена на България брутен вътрешен продукт, който минава 116 милиарда“, заяви премиерът Борисов. Той припомни констатация на Американската търговската камара, че всъщност инвестициите са 2 пъти повече, отколкото ги отчита статистиката.

Аз не повярвах, но Американската търговска камара го защити като теза и днешният завод е поредният, който го доказа“, заяви министър-председателят.

Заводът в Димитровград е разположен на площ от 30 000 кв.м. като ще бъдат разкрити над 150 работни места. Предприятието ще произвежда малки осветителни тела за автомобилната индустрия като рефлектори и фарове за мъгла. Те ще се ползват от световно известни автомобилни марки. Първата копка на производствените мощности бе направена в края на март 2017 г.

Искам да поздравя инвеститорите, защото това е от много високотехнологичните предприятия и виждате, че тук всичко е роботизирано. Всичко, произведено тук, се изнася директно за Кьолн и тяхната амбиция е да назначат още 400 работници и в съседния празен терен да доразвият целия завод“, заяви премиерът Борисов пред медиите след официалното откриване.

Той бе категоричен, че най-важната политика е повишаването на доходите, разкриването на работни места и високотехнологични производства.

По-късно министър-председателят посети и димитровградския завод „Язаки“ за произвеждане на електрически инсталации за вграждане в автомобили „Мерцедес“ клас „А“ и „B“ на „Даймлер“. Премиерът разгледа инвестицията за 45,5 млн. лв. Ръководството на завода посочи, че до края на 2019 г. работните места за квалифицирани специалисти ще са над 2000.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Кирил Абсолютно е прав, браво г-н Премиер
23.01.2019 17:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети