Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. НСИ: По-малки приходи през октомври за 58,7% от местата за настаняване

Парите

НСИ: По-малки приходи през октомври за 58,7% от местата за настаняване

Снимка:

13.1% от управителите на местата за настаняване са освободили персонала си

По-малки приходи през октомври за 58,7% от местата за настаняване, обявяват пред Националния статистически институт анкетираните управители на места за настаняване. При 37 на сто от хотелиерите няма промяна.

През следващия един месец 44,3 на сто от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат до 50 на сто от разходите за дейността със собствени средства, 33,7 на сто - че ще успеят до 100 процента, а 21,6 на сто от анкетираните посочват, че няма да могат да се справят сами.

За бъдещата си активност в краткосрочен план 41,1 на сто от ръководителите смятат да продължат да работят, 39,6 на сто - да продължат с настоящата си дейност, макар и с намален обем, 17,3 на сто предвиждат временно да преустановят дейността си, а 1 процент прогнозират да я прекратят.

През октомври 52,8 на сто от анкетираните от Националния статистически институт управители на местата за настаняване са предложили на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации, 57,8 на сто са имали намерение да намалят цената на пакет услуги, а 37,7 на сто - на нощувката.

За наетия персонал 24,6 на сто от ръководителите са предприели като мярка платен отпуск, 14,8 на сто - неплатен отпуск, а 13,1 на сто - освобождаване/съкращаване. От преминаване на непълно работно време са се възползвали 7,6 на сто от мениджърите, 3,5 на сто са предприели мярката дистанционна форма на работа, а 2,7 на сто - намаляване на възнагражденията на персонала. Същевременно 11,7 на сто от местата за настаняване са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите.  


Топ новини

виж още

Актуална тема