Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Някои банки в България предвиждат увеличение на таксите

Парите

Някои банки в България предвиждат увеличение на таксите

Някои банки в България предвиждат увеличение на таксите - Tribune.bg
Снимка:

Ново увеличение на таксите предприемат част от банките у нас. Ръстът при някои услуги е повече от двоен. Това се случва на фона на въведените от началото на месеца сметки за основни операции без такси и комисионни, пише сайтът financialtribune.bg.

Използването на банкови услуги отдавна е неразделна част от ежедневието ни - за получаване на възнаграждения, пазаруване, спестявания или изпращане на пари на близки. Заедно с това идват и малките такси, тарифи и комисионни, които могат да ни изненадат неприятно в края на месеца. От миналия месец част от банките в България отново предвиждат увеличение на банковите услуги - най-вече за касовите операции.

Ръстът на таксите не е провокиран от срив в печалбите, категорични са експертите.

„Печалбата на банките към края на месец юли е рекордните над 2 млрд. лв, а до края на годината може да достигне 3 млрд. лвева“, каза в ефира на БНТ финансовият консултант Стойне Василев.

Експертът Деян Василев заяви, че има натиск към дигитализация на банковите услуги, а стремежът на финансовите институции е към все по-малко използване на човешки ресурс, заради високите заплати, както и на все по-рядкото използване на пари в брой.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети