Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Няма решение лекари и болници да връщат на НЗОК пари, получени за кризата

Парите

Няма решение лекари и болници да връщат на НЗОК пари, получени за кризата

Снимка:

Лекари и болници няма да се налага да връщат пари, получени по време на кризата, на Здравната каса. Това стана ясно от думите на д-р Иван Кокалов, член на надзорния съвет на НЗОК. Той обясни пред БНТ, че става въпрос за грешно тълкуване на извадка на заседанието на надзорния съвет.

„Никъде в договорките и решенията няма такова нещо“, категоричен беше той.

В Закона за извънредното положение на НЗОК се даде право да се договарят с професионално-съсловните организации на зъболекарите и лекарите как и по какъв начин се финансират.

Д-р Георги Миндов от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари обясни, че в методиката не фигурират текстове за последващо авансово плащане. Той обясни, че им е било забранено да извършват около 50% от дейността им и подчерта, че лекарите през цялото време са били на работното си място, без дори да са получили предпази средства. Целевата субсидия е отишла за покриване на риска и закупуване на тези средства.

При извънредно положение държавата компенсира, уточни д-р Кокалов. Той обясни, че тези средства вече са получени от всички болници.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема