Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Омбудсманът възрази срещу разчетите на КЕВР за 10% по-скъпо парно и топла вода

Парите

Омбудсманът възрази срещу разчетите на КЕВР за 10% по-скъпо парно и топла вода

Омбудсманът възрази срещу разчетите на КЕВР за 10% по-скъпо парно и топла вода - Tribune.bg
Снимка:

Енергийният регулатор обявява окончателните цени на 1 юли

Омбудсманът Диана Ковачева възрази срещу разчетите на енергийния регулатор - КЕВР, които предвиждат парното и топлата вода да поскъпнат средно с 10 на сто от 1 юли.

„Ако бъде преразгледано, решението би могло да се окаже по-сериозно в полза на правата и интересите на гражданите", изтъкна доц. Диана Ковачева по време на общественото обсъждане.

Предшественичката ѝ на поста - Мая Манолова от гражданската платформа „Изправи се. БГ" - пък поиска оставките на хората от регулатора, които са допуснали грешка при изчисляването на цените.

От своя страна председателят на КЕВР Иван Иванов защити начинът на формиране на цените на топлоенергията, които са свързани с тези на газа и въглеродните емисии.

„Ние правим една консервативна прогноза, не да отчетем най-високата стойност, а на база на изследвания на тенденциите да се постараем да определим една по-приемлива цена, включително на въглеродните емисии. При наличие на надвзет приход от която и да било „Топлофикация", той се отчита с потискане на цената за потребителите за следващата година", разясни Иванов.

Енергийният регулатор ще е готов да обяви окончателните цени на парно и топла вода на 1-ви юли, когато те ще влязат в сила.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати