Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Опашката от тирове на "Капитан Андреево" расте

Парите

Опашката от тирове на "Капитан Андреево" расте

Опашката от тирове на Капитан Андреево расте - Tribune.bg
Снимка:

Опашката от тирове на граничния пункт "Капитан Андреево" се увеличава, а земеделското министерство предлага още полиция да въдворява ред, твърдят превозвачи. Според тях това е спасителен ход на заместник-министъра Иван Христанов, но фирмите са скептични, тъй като гранична полиция е на място, обаче проблемът е свързан с липсата на организация.

До струпването на стотици тирове на "Капитан Андреево" се стигна, след като управляващите закриха дейността на лабораторията “Евролаб 2011”, която извършваше фитосанитарен контрол на храните на граничния пункт и възложиха дейността на Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/. През уикенда Турция изпрати посланика си у нас Айлин Секизкьок да провери защо тировете, натоварени с плодове и зеленчуци, чакат по четири дни на границата.

Според собственика на фирма “Евролаб 2011” Васил Димитров след опит на олигарх, близък до властта, да вземе бизнеса му и отказ от негова страна е последвало посещение на премиера Кирил Петков на ГКПП "Капитан Андреево". Впоследствие започват проверки на дейността на лабораторията, а на 20-ти май БАБХ забранява дейността ѝ.

За да може да се разтоварва стоката от тировете и да се взимат проби, управителите на БАБХ са командировали на граничния пункт инспектори от цялата страна, но някои от тях са възрастни и със заболявания, поради което не са издържали на натоварването. Така се стига до ситуацията вместо шофьорите да чакат за резултатите от пробите на зарзавата по–малко от 24 часа, както бе досега, те вече трябва да издържат близо 4 денонощия. Статистиката на гранична полиция пък показва, че ако 50 тира преминат пункта с документи, нови 150 заемат мястото им на опашката.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тирове, опашка

Коментари (1)

09 09 2016 -А- ЦСКА УМРЕ АЛЕ,АЛЕ,АЛЕ...ЗАКРИВАЙ... НАРКОТИЦИТЕ НЕ СЕ КРИЯТ МЕЖДУ ЧУШКИТЕ ДОМАТИТЕ ИЛИ СИРЕНЕТО В КУТИИ.ЩОМ ПРЕВОЗВАТ ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ МЕСО ВЪВ ФРИЗЕРИ,КАМИОНИТЕ Е РЕДНО ДАСЕ ПРОПУСКАТ БЪРЗО.ЗАЩО ЛАБОРАТОРИЯТА Е ПРЕМЕСТЕНА В СОФИЯ.ЩО ЗА ИЗИОТИЗЪМ ?КОЙ ИДИОТ ИЗМИСЛИ ПОДОБНА ГЛУПАСТ.НИКЪДЕ ПО СВЕТА ТИРОВЕТЕ НЕ СЕ ЗАДЪРЖАТ ТОЛКОВА ДЪЛГО КАКТО В БЪЛГАРИЯ?ЗАЩО СЕ ПРАВИМ НА ПО-ГОЛЕМИ СВЕТЦИ ОТ ПАПАТА,КАТО ПРЕЗ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАНИЦИ ПРЕМИНАВА КАКВО ЛИ НЕ.РАБОТАТА Е ЯСНА,КОЙТО СИ ПЛАТИ ПРЕМИНАВА,КОЙТО НЕ ПЛАЩА ДРЕМЕ КАТО КИЯК.
27.05.2022 19:39 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати