Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. OPEC+ планира да намали производството на петрол с 20 млн. барела дневно

Парите

OPEC+ планира да намали производството на петрол с 20 млн. барела дневно

Снимка:

Тръмп благодари на Русия и Саудитска Арабия, че работят за стабилизиране на цената на „черното злато“, което поевтиняваше с неконтролируем темп

Най-големите световни производители на петрол обмислят да намалят производството с 20 милиона барела на ден при условия за споразумение за повишаване на цените. Това беше съобщено от президентът на САЩ Доналд Тръмп в Туитър.

По-думите му постигнатото споразумение е дори по-голямо от очакваното и ще помогне на енергийната индустрия да се възстанови от въздействието на пандемията от коронавирус. Според първоначалните нагласи редуцирането на производството трябваше да е наполовина по-малко.

„Благодаря на всички онези, които работиха с мен за възстановяването на този много голям бизнес, по-специално на Русия и Саудитска Арабия“, допълни той.

Цените на петрола бяха засегнати от спада в световната икономическа активност, причинен от пандемията, както и от ценовата война между Саудитска Арабия и Русия.

Цените на петрола се повишиха на азиатската борса днес, но се понижиха отново в края на деня, като търговците се опасяват, че сделката няма да намали производството достатъчно, за да подкрепи цените и да компенсира загубеното търсене.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още