Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Отговорните за срива на Търговския регистър служители не получили бонуси

Парите

Отговорните за срива на Търговския регистър служители не получили бонуси

Отговорните за срива на Търговския регистър служители не получили бонуси - Tribune.bg
Снимка:

След инцидента- задачите били повече, хората оставали и в извън работно време

„Отговорните служители за срива на Търговския регистър не са получили допълнителни възнаграждения“. Това заявява Габриела Козарева, изпълнителен директор на Агенцията по вписванията по повод на информацията за раздадени бонуси в системата, въпреки срива на регистъра.

От Агенцията поясняват, че бонуси е имало за постигнати добри резултати на служители. Общата изплатена сума е била 599 007 лв., които са разпределени според индивидуална оценка на всеки от общо 635-те служителя на агенцията.

"Всеки работодател търси начини да стимулира служителите си, а в държавната администрация механизмът това да се случи са допълнителните възнаграждения от икономии, които могат да се изплащат до 4 пъти в годината. Изплащането на бонуси в Агенция по вписванията е следствие от показани добри резултати на служителите и начин да ги мотивираме да продължават да работят ефективно“, казва Козарева.

Отговорните за срива на Търговския регистър не са получили бонуси, но останалите служители не са спрели да работят, дори по време на блокирането на системата, подчертава тя.

От Агенцията припомнят, че към тях има четири регистри - Търговски регистър и регистър на ЮЛНЦ, Имотен регистър, Регистър Булстат и Регистър на имуществените отношения на съпрузите.

След инцидента, работата в институцията е с по-голям интензитет от обичайния и се работи и в извън работно време, посочват още от институцията.

По-рано през деня казусът коментира и финансовият министър Владислав Горанов. Той заяви, че служителите, отговорни за краха, не би трябвало да получават допълнителни средства.

На мнение съм, че служителите, които добросъвестно са изпълнявали дейностите си в Агенцията и не носят пряка отговорност или вина, биха могли да получат допълнително възнаграждение, каза Горанов.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати