Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Отхвърлиха предложението да не се облагат ваучерите за храна до 100 лв. месечно

Парите

Отхвърлиха предложението да не се облагат ваучерите за храна до 100 лв. месечно

Снимка:

Според действащото законодателство не се облагат ваучерите за храна до 60 лв.

Депутатите отхвърлиха предложението да не се облагат  ваучерите за храна до 100 лв. месечно.  

От „Обединени патриоти“ и БСП направиха алтернативни предложения за увеличаване на необлагаемия размер на ваучерите от 60 на 100 лв., но при гласуването мнозинството ги отхвърли.

Юристът Християн Митев от НФСБ напомни, че от 2009г. не е променян необлагаемият месечен размер на ваучерите за храна. Той подчерта, че парите във ваучери не могат да се спестяват, което ще подпомогне икономиката в кризата, породена от пандемията.

Георги Гьоков от БСП отбеляза, че 60 лв. не са и 10% от минималната работна заплата/МРЗ/ и дори поиска да се уточни в законовия текст, че работодателят може да раздава необлагаемо ваучери в размер до 15% от МРЗ. Той призова председателстващият заседанието Емил Христов да погледне към колегите си от ГЕРБ и „да види как им настръхват ушите и им се изправят косите“, когато БСП прави предложения за социални придобивки и прогнозира, че предложението на левицата няма да се приеме в зала.

След като депутатите отхвърлиха повишения размер на ваучерите за храна, в сила остават разпоредбите на сега действащото законодателство, според което не се облагат ваучерите за храна до 60 лв.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още