Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Откриват модернизирания газопровод за Турция

Парите

Откриват модернизирания газопровод за Турция

Откриват модернизирания газопровод за Турция - Tribune.bg
Снимка:

Ще се увеличи транзитираното количество, ще може да се пренася синьо гориво и от Турция към България

Енергийният министър Теменужка Петкова ще открие модернизирания транзитен газопровод за Турция. "Булгартрансгаз" ще въведе в експлоатация разширението на връзката за южната ни съседка.
Изграждането на 20-километровата газопроводна отсечка от компресорна станция Лозенец до Недялско се реализира с цел повишаване на сигурността и капацитета на съществуващата транзитна газопреносна мрежа. След разширяването на газопровода ще бъдат увеличени възможностите за транзитиране на природен газ през връзката от 14 млрд. куб. м на 15,7 млрд. куб метра годишно. Освен това ще може да се пренася синьо гориво и в обратна посока - от Турция към България.
Дейностите са част от проекта за рехабилитация, модернизация и разширение на газопреносната система, определена като проект от общ интерес за Европейската комисия.
На събитието, освен енергийният министър Теменужка Петкова, се очаква да присъстват и изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов, както и представители на изпълнителя „Главболгарстрой“. За участие са поканени и премиерът Бойко Борисов и министърът на енергетиката и природните ресурси на Република Турция Фатих Дьонмез.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети