Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Отпускат 163 млн. лева за модернизация на спешната медицинска помощ

Парите

Отпускат 163 млн. лева за модернизация на спешната медицинска помощ

Отпускат 163 млн. лева за модернизация на спешната медицинска помощ - Tribune.bg
Снимка:

Купуват нови 400 линейки, модернизират над 230 обекта в цялата страна

Държавата ще отпусне над 163 млн. лв., за да финансира развитието на спешната медицинска помощ. Средствата са по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Общо 237 обекта от системата на спешната медицинска помощ в цялата страна ще бъдат обхванати от предвидените по проекта дейности. Те включват ново строителство, реконструкция, ремонт, преустройство, подобряване на достъпа за лица с увреждания до сградите и на прилежащото околно пространство.

Така ще се обновят сградният фонд и оборудването в спешните отделения на лечебни заведения с над 50% държавно участие в капитала, 27 центъра за спешна медицинска помощ и разкритите към тях 170 филиала и 6 изнесени екипа.

Ще бъдат купени 400 съвременни линейки с оборудване и апаратура, отговарящи на най-добрите европейски практики и изисквания за своевременност, достатъчност, качество и безопасност.

За целта Министерският съвет даде съгласието си ръководителят на Управляващия орган на програмата да подпише договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на здравеопазването за изпълнението на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“. Проектът е един от най-мащабните по оперативната програма.  


Коментари (1)

Роси Аднирации на правителството, не спира да инвестира в развитието на държавата и подпомага на народа
17.10.2018 14:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още