Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. На първо четене: Запечатват за 2 години бензиностанции, ако продават контрабандно гориво

Парите

На първо четене: Запечатват за 2 години бензиностанции, ако продават контрабандно гориво

Снимка:

Народното събрание прие промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, по известен като Закона за горивата. 131 народни представители гласуваха „за“ промените , „против“ – 3 „ „въздържали се“ - 13.

Текстовете предвиждат бензиностанции и складове за горива да бъдат запечатвани за две години, ако продават контрабандно гориво, а цистерните, които го превозват, да бъдат спирани от движение за една година.

При зареждане на резервоари на пътни превозни средства с продукти от нефтен произход, които не са отчетени по реда на Закона за данъка върху добавената стойност и на Наредбата за регистриране и отчитане чрез фискални устройства, промените регламентират глоба в размер от 10 000 до 100 000 лв., съответно и имуществена санкция в размер от 20 000 до 200 000 лв.

Промените изваждат от приложното поле на закона дейността по временно съхранение или зареждане от земеделски стопанин на негови собствени продукти от нефтен произход извън данъчни складове или складови стопанства на регистрирани получатели, предназначени за собствената икономическа дейност на земеделския стопанин, които не подлежат на последваща продажба.

Със закона се забранява извършването на дейности по пълнене на съдове под налягане с втечнен нефтен газ (LPG) извън данъчни складове. Законопроектът дефинира и пълненето на бутилки с втечнени нефтени газове (LPG).

Промените в закона за горивата бяха подкрепени от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива и от Националната асоциация на зърнопроизводителите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема