Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Парното и топлата вода няма да се повишават до края на отоплителния сезон, увериха от КЕВР

Парите

Парното и топлата вода няма да се повишават до края на отоплителния сезон, увериха от КЕВР

Парното и топлата вода няма да се повишават до края на отоплителния сезон, увериха от КЕВР - Tribune.bg
Снимка:

Цената за февруари, по която „Булгаргаз“ ще продава природен газ на крайните снабдители и на топлофикациите, се очаква да бъде под 130 лева за мегаватчас

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да увеличава цената на топлинната енергия, тъй като се очертава цената за февруари, на която "Булгаргаз" ще продава природен газ на крайните снабдители и на топлофикациите, да бъде под 130 лева за мегаватчас. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов пред журналисти след края на днешното открито заседание на регулатора.

"Тези български граждани, които ползват парно отопление в столицата и големите български градове, трябва да бъдат спокойни, че до края на отоплителния сезон няма да има промяна в цената на топлинната енергия", коментира Иванов. Фактът, че цената на природния газ през февруари ще с близо 30 процента по-ниска спрямо настоящата, е добра новина и за индустрията, защото ще даде един комфорт при използването на природния газ", коментира Иванов, цитиран от БТА.

На въпрос дали цената на топлинната енергия ще се повиши след края на отоплителния сезон, Иванов отговори, че КЕВР ще следи ценовите нива на природния газ и тогава ще може да се каже.

Той посочи, че прогнозната годишна цена на природния газ, който регулаторът определи за топлофикационните дружества за този отоплителен сезон, е 122 лева за мегаватчас.

Окончателното решение за цените на газа за следващия месец ще бъде взето на 1 февруари.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати