Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Петър Андронов: Започна отпускането на безлихвени кредити, гарантирани от държавата

Парите

Петър Андронов: Започна отпускането на безлихвени кредити, гарантирани от държавата

Снимка:

Само за 10 дни вече има над 25 000 разсрочени кредита

Започна отпускането на безлихвени кредити, гарантирани от държавата, съобщи за БНТ председателят на Асоциацията на банките Петър Андронов.

Българската банка за развитие е сключила договор с четири търговски банки за предоставянето на заемите. Те ще се отпускат на хора, които временно са останали без работа, които се самоосигуряват или са в неплатен отпуск.

И фирмите имат възможност за кредитиране, за да спасят бизнеса си в тежката ситуация, припомни председателят на Асоциацията на банките Петър Андронов.

При отсрочването на кредити основното е да си редовен платец и да има максимум просрочие до 90 дни. Ако се попадне в тази хипотеза се получава възможност да отсрочиш задълженията си към банка по твоя преценка по потребителски или ипотечен кредит, припомни изискванията Андронов.

Само за 10 дни вече има над 25 000 разсрочени кредита. Броят на хората, които се възползват вече е същстествен, отбеляза Андронов.

Основната рамка е такава, каквато Банката за развитие е пожелала да бъде, подписвайки договор с нея банката се ангажира да ги спазва.

Освен българсикте мерки, оповестени от Банката за развитие, за фирмите има и възможности, свързани с европейски програми. Такива програми се готвят от Европейската инвестиционна банка и Европейския инвестиционен фонд. Те ще бъдат предложени на бизнеса, за да получи ресурс точно в този момент.

Банковият сектор почти навсякъде е стабилен, нашият не прави изключение. Той е успял да натрупа доста буфери и резерви през изминалите години. Банковата система може да поеме такъв труден период, заклюи председателят на Асоциацията на банките у нас.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още