Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Петкова: „Балкански поток“ създава предпоставки за развитие на газоразпределителни дружества в съответните райони

Парите

Петкова: „Балкански поток“ създава предпоставки за развитие на газоразпределителни дружества в съответните райони

Снимка:

За газифицирането на област Видин е необходим инвеститорски интерес

„Балкански поток“ създава предпоставки за развитие на газоразпределителни дружества в съответните райони, изтъкна на парламентарен контрол министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Относно газифицирането на област Видин тя посочи, че е необходим инвеститорски интерес, в т.ч. и от община Видин.

„Дейностите за реализация на разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турска до българо-сръбска граница целят да се осигурят възможности за доставка на природен газ от различни маршрути и от различни източници. Това, разбира се, ще засили конкуренцията и прозрачността по отношение на пазара на природен газ, което от своя страна ще окаже благоприятно влияние върху потребителите на природен газ. Трасето на „Балкански поток“ преминава през 11 области, в това число и област Видин“, уточни министър Петкова.

В конкретния случай Община Видин и регионът не попадат в описа от 2005г. на обособени територии за разпределение на природен газ, утвърден от Министерски съвет.

Министър Петкова припомни, че одобрените инвестиционни проекти, по които се реализира „Балкански поток“ не предвиждат изграждане на газопроводни отклонения в областите, през които преминава газопроводът.

„Това не изключва в бъдеще възможността при интерес от страна на обществеността българският газов оператор "Булгартрангаз" да проучи възможностите за изграждане на отклонение за област Видин от националната газопреносна мрежа на страната", допълни Теменужка Петкова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още