Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Пламен Димитров: 7,8% е официалната инфлация, но реалната е два пъти повече

Парите

Пламен Димитров: 7,8% е официалната инфлация, но реалната е два пъти повече

Пламен Димитров: 7,8% е официалната инфлация, но реалната е два пъти повече - Tribune.bg
Снимка:

„7,8% е официалната инфлация, но реалната е два пъти повече и повече. Налагат се спешни компенсации", това коментира пред Нова нюз президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според него съвсем скоро ще се усетят новите цени на тока, парното и водата и това е незбежно, поради което мерките трябва да са спешни и единствено могат да се търсят компесаторни решения чрез бюджета.

 „150 милиона ще трябват допълнително за енергийни помощи те могат да се намерят и имаме положителни индикации от финансовия министър. Над два милиона българи не могат да си отопляват домовете. Второто, което трябва да се направи, е вдигането на минималната работна заплата на 750 лева. Мит е, че така се увеличава безработицата, няма такава връзка“, категоричен е синдикалистът.

Димитров се надява два пъти  да бъде увеличена минималната заплата през тази година.

„Мораториумът за тока беше неуместен, нелогичен и вреден, това ще се разбере, когато падне. Ще трябва да се вкара цялата енергия на АЕЦ „Козлодуй“, което не е невъзможно, за да се даде възможност да не се вдигне електроенергията за бита“, каза още той.

Пламен Димитров заяви, че след като се види окончателно приетия Бюджет за 2022 година ще може да се говори за готовност за протести, но от КНСБ винаги са готови за такива: „когато е засегнато социалното“, увери той.  


Топ новини

виж още