Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Плевнелиев: Прогнозата е, че световната икономика ще се забави

Парите

Плевнелиев: Прогнозата е, че световната икономика ще се забави

Плевнелиев: Прогнозата е, че световната икономика ще се забави - Tribune.bg
Снимка:

Коментарът му е от Световния икономически форум в Давос

Прогнозата е, че през 2019 година световната икономика ще се забави. Това заяви Росен Плевнелиев, президент на Р България в периода 2012 – 2017 г. пред Нова ТВ. Коментарът си той направи от Давос, където се провежда Световният икономически форум.

„Тук може да погледнем бъдещето. Очертаващата се 2019 година няма да бъде розова. Оценката тук е по-скоро за нестабилност. Много нерешени проблеми остават. Всички се притесняват, че САЩ наложиха санкции на Китай, китайската икономика се забавя. Отношенията между САЩ и Китай са най-малкото проблематични със санкции, които вървят в двете посоки. Хаосът, създаден с Brexit, е видим и тук са притеснени, че ЕС и Обединеното кралство седмици преди тази трагедия не могат да намерят решение. На туй отгоре прогнозата е, че световната икономика ще се забави. Да, годината няма да бъде розова”, заяви Плевнелиев.

„За съжаление сме свидетели на рекорден брой конфликти, бежанци, икономиките не са в добро състояние, доверието в големите страни се дестабилизира и затова е важно да сме тук, за да видим и да чуем”, заяви още Плевнелиев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати