Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. По Коледа и Нова година – Най-голям шанс да ни пробутат фалшиви пари

Парите

По Коледа и Нова година – Най-голям шанс да ни пробутат фалшиви пари

По Коледа и Нова година – Най-голям шанс да ни пробутат фалшиви пари - Tribune.bg
Снимка:

Най-често се засичат фалшиви двайсетолевки

По празниците има най-голям шанс да се сдобием с фалшиви пари. Експертите предупреждават, че при голямото пазаруване за Коледа и Нова година има риск да се окажем с фалшиви банкноти в портфейла, предава bTV.

Най-често се засичат фалшиви двайсетолевки, посочват от БНБ. При 70% от случаите става въпрос именно за неистински 20 лв.

Освен през декември бум на фалшиви средства има и през лятото. Експертите посочват, че хората рядко знаят как са получили фалшификати. В следващите три години БНБ ще подмени всички банкноти с нови по-защитени серии. „Технологиите се развиват, това дава предимство, както на тези които искат да фалшифицират, така и възможности на тези, които правят истински пари, коментира Калин Христов, подуправител на БНБ. От централния трезор у нас съветват да разглеждаме монетите и банкнотите внимателно. Да не се концентрираме само върху един от защитните елементи. При съмнение – да сравним банкнотата с друга и ако продължим да не сме сигурни да отидем да проверим парите в най-близката банка или обменно бюро.

 

 


 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети