Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Под 10% от жилищата у нас са застраховани

Парите

Под 10% от жилищата у нас са застраховани

Под 10% от жилищата у нас са застраховани - Tribune.bg
Снимка:

Под 10% от жилищата у нас са застраховани и това представлява сериозен проблем както на индивидуално, така и на обществено ниво, предупреждават от Асоциацията на българските застрахователи/АБЗ/.

"В случай на природно бедствие стотици домакинства могат да понесат тежки загуби, а няма друг механизъм, освен застраховането, който да подпомогне възстановяването от щетите", посочват от организацията. Това е и поводът АБЗ да започне информационна кампания с фокус върху имущественото застраховане "Застраховка на дома: Запази своя свят".

Основите акценти са поставени върху практическите аспекти, свързани с избора на подходяща за индивидуалната ситуация имуществена застраховка и деклариране на щети.

"Поредната информационна кампания на АБЗ неслучайно поставя на фокус имуществено застраховане. Природните бедствия зачестяват - в световен мащаб икономическите загуби от природни бедствия като наводнения, урагани, градушки и суша са нараснали над 15-20 пъти в сравнение с тези преди 50 години. У нас само за последната година се случиха няколко тежки наводнения и други бедствия. Реалност са и други неблагоприятни събития, които могат да увредят собствеността ни. С кампанията предоставяме полезна за хората информация за имуществените застраховки и разясняваме защитната им роля им за личното ни благосъстояние.“,  посочи Константин Велев, председател на АБЗ.

По думите му кампанията цели да разясни необходимостта и ползите от имуществените застраховки като инструмент за осигуряване на финансова и житейска стабилност. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети