Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Пощенска банка интегрира иновативен подход за привличане на стажанти

Парите

Пощенска банка интегрира иновативен подход за привличане на стажанти

Пощенска банка интегрира иновативен подход за привличане на стажанти - Tribune.bg
Снимка:

Пощенска банка е първата банкова институция, която стартира и свой собствен канал в популярната социална мрежа TikTok

Пощенска банка създаде специален Instagram канал PostbankSuperstarter, с който надгражда иновативната си стратегия за подбор на таланти. Профилът е разработен специално за стажантската програма на финансовата институция и ще бъде част от кариерната платформа на банката. Целта на PostbankSuperstarter е да достигне до всички талантливи и амбициозни млади хора, които търсят възможности за успешен кариерен старт в модерна компания, иноватор на пазара на банкови услуги, един от лидерите в сектора с над 30-годишна история. Едно от най-големите предимства на новия профил е, че той ще дава възможност за бързо и лесно кандидатстване за стаж в банката, като желаещите е достатъчно само да изпратят 3 свои снимки като лично съобщение или да споделятв профила си стори, в което да отбележат PostbankSuperstarter. След този първи контакт те ще бъдат потърсени от експерт на банката, ще получат допълнително информация и ще имат възможност да се явят на интервю за съответната позиция.

PostbankSuperstarter е създаден, за да отговори на нуждата на активните млади хора, които общуват с лекота, приемат предизвикателствата като нови възможности, умеят да адаптират и развиват своите таланти в динамични ситуации. Иновативната стратегия е отразена във водещото послание на кампанията – „За нас ти си много повече от CV“. По този начин банката демонстрира изцяло нова концепция за подбор на кадри, която поставя в центъра личността на бъдещите кандидати и фокусира вниманието върху онзи комплекс от умения, качества и амбиции, които могат даразгърнат потенциала им.

Стажът е платен, провежда се с гъвкаво работно време от 4, 6 или 8 часа, съобразено с ангажиментите на студентите, а продължителността му е от 1 до 3 месеца с опция за удължаване до 6 месеца. Индивидуалният план за развитие е сред предимствата на програмата, както и това, че всеки стажант има ментор, експерт от банката, който го въвежда в спецификите на конкретните позиции и го подкрепя активно в целия процес на придобиване на опит чрез участието в реални и текущи бизнес проекти. Желаещите могат да кандидатстват във всяка от локациите на институцията от широката ѝ клонова мрежа в цялата страна, а обявените позиции в централното ѝ управление са в следните направления – „Банкиране на дребно“, „Корпоративно банкиране“, „Капиталови пазари“, „ИТ и технологии“, „Кредитна администрация“, „Правомерност“, „Кибер сигурност“, „Финанси“ „Маркетинг“ и др.

Участниците в програмата разполагат още с ексклузивен достъп до иновативни платформи за обучение и сертифициране, както и възможност за участие в мастър класове. Успешно завършилите получават сертификат за преминат стаж, кариерно консултиране за професионално развитие и могат да бъдат поканени да продължат професионалната си реализация в банката.

„Стажантската ни програма е дългосрочна социално отговорна инициатива на банката, с която не само предоставяме възможност за придобиване на ценен практически трудов опит, но гледаме на нея като инвестиция в развитието на младите таланти на пазара на труда. Изключително сме щастливи да заявим, че през тази година успяхме да надградим модела ѝ, като предложихме кандидатстване по иновативен и привличащ вниманието начин. Младите хора днес имат способността да се адаптират бързо и лесно във всяка ситуация, притежават предприемачески нюх, отворени са към новите технологии и са изключително мобилни. С новата ни кампания в социалната мрежа Instagram вярваме, че ще достигнем до всички амбицирани надежди и таланти, които ще вдъхновим, за да вървим заедно по пътя на успеха. Банката ни ще продължи да се развива в унисон с тенденциите на пазара, а отскоро можем да се похвалим и с още едно нововъведение – ние сме първата банка, която стартира собствен канал в популярната социална мрежа TikTok“, коментират от Пощенска банка.

Стажантската програма е част от КСО политиката на Пощенска банка в продължение на повече от 14 години. Изданието ѝ през изминалата година отбелязва изключителен успех, като данните показват, че 421 кандидати са заявили желание за стаж във финансовата институция. Младите таланти, продължили своя кариерен път в банкатапрез 2021 г., са 115, а 20% са назначените на постоянни позиции.

През годините Пощенска банка е отличавана многократно за своите иновативните решения в изграждането на успешен и мотивиран екип и в утвърждаването на силен работодателски бранд. Банката е обявена за „Най-добър работодател на годината“ за 2020 г. в категорията „Employer of theYear“ на наградите Employer BrandingAward 2021 г. на B2B Media Group, а в изданието им през 2022 г. печели две първи места в категориите „Excellence inTeamwork“ и „Employer BrandingIdea“.

Повече информация относно стажантската програма на Пощенска банка можете да откриете тук.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати