Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Отцепниците от БСП се обявиха за преференции за хората на минимална заплата

Парите

Отцепниците от БСП се обявиха за преференции за хората на минимална заплата

Снимка:

Идеята е с подаване на данъчна декларация да им се възстанови авансово удържания от работодателя ДОД за годината

Данъчни преференции за минималната заплата /МРЗ/, предлагат напусналите БСП депутати, стана ясно на брифинг в парламента. Те са изготвили законопроект за промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

"Точно в период на криза управлението трябва да бъде подложено на леви политики, с оглед на повече солидарност от страна на институциите на управлението към най-нуждаещите се", призова Красимир Янков.

Идеята за данъчна преференция е хората на МРЗ да получат право до края на годината, с подаването на данъчната си декларация, да им бъде възстановен авансово удържаният от работодателя данък общ доход /ДОД/.

"С това ще помогнем тяхното социално положение да се подобри и ще им даде право да имат малко глътка въздух точно в ситуацията на ковид пандемия и, защото както чухте и от работодателите, те имат отрицателно становище за увеличаването на минималната работна заплата", коментира Лало Кирилов.

Вносителите очакват, че посредством мярката ще се подпомогнат  финансово над милион и половина работници в страната, които са на минималната работна заплата. Депутатите, напуснали групата на БСП, ще търсят подкрепа от останалите парламентарни групи.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още