Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Превозвачите предупреждават: Увеличаването на тол таксите директно ще се прехвърли към потребителя

Парите

Превозвачите предупреждават: Увеличаването на тол таксите директно ще се прехвърли към потребителя

Превозвачите предупреждават: Увеличаването на тол таксите директно ще се прехвърли към потребителя - Tribune.bg
Снимка:

Превозвачите призовават компетентните институциите да обсъдят казуса заедно и да стигнат до работещо решение и за бранша, и за бюджета

„В момента, в който утежним разхода на километър за превозвачите, директно това се прехвърля към крайния потребител“, коментира пред Bulgaria ON AIR Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи.

Превозвачите призовават компетентните институциите да обсъдят казуса заедно и да стигнат до работещо решение и за бранша, и за бюджета. Те предлагат да се въведе и отстъпка за изминато разстояние.

„Най-големият проблем в държавата в момента е цената на енергията за производителите. Държавата би могла да облекчи транзита на стоки и хора по най-добрия начин, за да може стокообменът да циркулира необезпокоявано. Намаленият стокообмен е основен проблем“, изтъкна Рашков.

Според него транзитният трафик би могъл да се обложи допълнително, като това няма да се отрази директно върху пътищата от тол системата.

Превозвачите са готови с данни за камиони с несъразмерно платени тол такси. От бранша ще отстояват конструктивна роля в процеса, като очакват диалог с институциите и засега не планират протести.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети