Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Притежателите на карти VISA от Fibank вече могат да ги дигитализират

Парите

Притежателите на карти VISA от Fibank вече могат да ги дигитализират

Притежателите на карти VISA от Fibank вече могат да ги дигитализират - Tribune.bg
Снимка:

Дебитните и кредитни карти VISA, издадени от Fibank (Първа инвестиционна банка) могат да бъдат добавяни в мобилното приложение My Fibank и с тях да се извършват плащания през телефон с операционна система Android Os 6 или по-висока. Преди 4 години Fibank, първа в България и на Балканския полуоостров, разработи платформата за безконтактни плащания със смартфон, поддържащ NFC технология. Тази функционалност е налична вече и за картодържателите на VISA, издадена от банката, като се използва менюто „Дигитални плащания с NFC“ в My Fibank. Решението е въведено и за смарт часовници, поддържащи Garmin Pay Watch функция.

"Радваме се да надградим възможностите на картовите ни продукти с добавянето на дигиталните карти VISA към тях. Fibank е първата банка в България, въвела безконтактните плащания в страната, и оттогава досега постоянно се стремим да разширяваме обхвата на платежните услуги, които клиентите могат да извършват, в посока бързина, сигурност и удобство", сподели г-н Никола Бакалов, Главен изпълнителен директор (CEO), Председател на Управителния съвет на Fibank.

„В резултат на пандемията от COVID-19 предпочитанията на потребителите ускорено се  пренасочват към картовите и дигитални разплащания за сметка на тези в брой. Търсенето и навлизането на безконтактни, мобилни и онлайн разплащания се увеличава значително и е забележимо при всички възрастови групи в различните географски райони. Новата услуга, която Fibank въвежда, отговаря на тези потребности и предоставя възможност на клиентите в България да използват все повече технологиите за мобилни разплащания. Това ще даде още по-голям тласък на развитието им у нас при изключително удобство и сигурност за потребителите”, каза г-жа Севдалина Василева, генерален мениджър на Visa за България, Гърция и Кипър.

Плащанията с карти VISA се приемат в повече от 200 държави и територии по света и над милион търговски обекта. Повече за издаваните от Fibank дебитни и кредитни карти VISA можете да научите ТУК и ТУК.


Коментари (2)

Иванов Fibank направо ги разбива останалите в България с технологични иновации! Евала!
04.12.2020 18:07 / Отговор
Борил Много е удобно да плащаш с телефон или с часовник, особено в условията на пандемия. Радвам, че вече ще мога да добавя и кредитната си VISA виза към мобилните устройства и да плащам и с нея.
06.12.2020 14:59 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети