Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Проблем с обществените поръчки във „Фонд затворно дело“? Славов иска АДФИ да провери

Парите

Проблем с обществените поръчки във „Фонд затворно дело“? Славов иска АДФИ да провери

Проблем с обществените поръчки във Фонд затворно дело? Славов иска АДФИ да провери - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на правосъдието е отправило искане до Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за извършване на проверка на възложени обществени поръчки от Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ (ДПФЗД).

Това съобщи днес в Народното събрание министърът на правосъдието Атанас Славов в отговор на депутатски въпрос. Става дума за обществена поръчка за доставка на храни и напитки на едро за лавки и бюфети в местата за лишаване от свобода за нуждите на  различните териториални поделения.

Министър Славов посочи, че задачите на финансовата инспекция ще бъдат свързани с проверка за законосъобразността при спазването на нормативната уредба в областта на обществените поръчки.

Колкото до последвалия избор за провеждане на процедура за договаряне без предварително обявление, министър Славов обясни, че той е направен след решение на Върховния административен съд за прекратяване на първоначалната процедура. В тази връзка, с решение на изпълнителния директор на ДПФЗД, е открита процедура на договаряне без предварително обявление.

Министерството на правосъдието е предприело всички възможни действия за изясняване на обстоятелствата и действията, свързани с конкретната процедура, каза още правосъдният министър и допълни, че предстои сериозно преструктуриране на държавното предприятие през следващите месеци. Ако бъдат отрити нередности в сключените договори, то те ще бъдат прекратени, категоричен бе министър Славов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати