Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Прогноза: Половината хотели у нас ще свалят цените през лятото

Парите

Прогноза: Половината хотели у нас ще свалят цените през лятото

Снимка:

Конкуренцията в туризма ще роди нови практики и ще намали цените, смятат от бранша

47% от местата за настаняване у нас ще намалят цените, за да привлекат туристи, съобщи Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма пред БТВ. Той се позова на изследване на националната статистика, според което в момента у нас работят 5860 хотела, а местата за настаняване и персоналът са запазени. Драганов припомни и друго проучване, че при 14% от местата за настаняване у нас няма промяна в сравнение с миналата година и те продължават да работят.

„Конкуренцията в туризма ще роди нови практики и ще намали цените“, прогнозира Драганов. Кризата е изключително полезна за туризма, смята анализаторът като акцентира и на предложението чадърите и шезлонгите по плажната ивица да бъдат безплатни това лято.

Драганов призова хотелите у нас да се подготвят добре, за да предпазят гостите си от коронавирусната инфекция. По думите му за целта трябвало на всяко място за настаняване да се опишат политиките, които следват за предпазване от COVID-19. Драганов съветва да се посочи, че хотелът не носи отговорност за заразени с коронавирус.

Според заповедта на министъра на туризма Николина Ангелкова - на ограничения подлежат само организираните пътувания, докато индивидуални могат да бъдат извършвани на собствена отговорност.

По отношение на пътуванията на българите из страната по празниците, експертът поясни, че ако преди "средно седмично сме имали 160 хил. пътувания в страната в края на седмицата“ сега стигаме тези числа, но разликата е, че не броим излизащите от градовете като туристи, тъй като „носят декларации за работа".  

 

 


Коментари (1)

Джедай Тотю Ами ако искат да ги свалят цените! В момента в imot.bg се продават 1000+ хотели, а ако се правят на големи майстори, догодина ще се продават 2000+ хотели! На печелившите – честито и за много години!
07.05.2020 16:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема