Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Работодатели: Топлофикация София продавала на занижени цени ток на борсата

Парите

Работодатели: Топлофикация София продавала на занижени цени ток на борсата

Работодатели: Топлофикация София продавала на занижени цени ток на борсата - Tribune.bg
Снимка:

АОБР внася сигнал до главния прокурор

Асоциация на организациите на българските работодатели /АОБР/ сигнализира за продажбата на електроенергия на занижени цени от „Топлофикация София“ на Българската независима енергийна борса.

"На 16.07.2020 г. чрез двустранно договаряне през Българска независима енергийна борса, анонимно за секунди се сключи сделка за 110 450 МВтч на цена 78,10 лв./МВтч и срок на доставка октомври, ноември и декември 2020г. Докато се извършваше тази далавера, общинското дружество „Топлофикация София“ обясняваше как ще връща пари на столичните абонати – нещо, за което дружеството няма никаква заслуга, това се дължи на общата европейска воля за свободен пазар, добрата работа на Булгаргаз, подкрепена от правителството и КЕВР. И така, докато едни работят, други просто крадат“, предупреждават работодателските организации.

Експертната им оценка за директно причинени щети е за 2,2 млн. лв.

„С други думи, ръководството на общинското дружество, поради корумпираност или некадърност, ощети всеки свой абонат с по 5 лева!", пишат на медиите от АОБР.

Според Асоциацията ощетена е и Столична община като собственик на дружеството.

"Всъщност, вредата от подобни сделки е с последствия и за всеки краен потребител на електроенергия – битов и индустриален, на дружества като „Топлофикация София“ се осигуряват преференциални цени, които в крайна сметка ние всички плащаме! Именно с цел санкциониране на подобно поведение, недопускане на бъдещи такива „изгодни сделки“ и упражняване на обществен контрол, внасяме сигнал до главния прокурор", заявяват още от АОБР.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати