Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Радосвет Радев: Не приемам българският предприемач да бъде обвиняван, че е алчен

Парите

Радосвет Радев: Не приемам българският предприемач да бъде обвиняван, че е алчен

Радосвет Радев: Не приемам българският предприемач да бъде обвиняван, че е алчен - Tribune.bg
Снимка:

В България има място за всеки млад и амбициран човек, твърди председателят на БСК

„Не приемам да бъде обвиняван българският предприемач за ниските заплати, защото е алчен. Такъв е бизнесът – с ниска добавена стойност”, заяви председателят на БСК Радосвет Радев пред NOVA телевизия. Той даде и пример за думите си. „Когато стругарят Ханс дойде на море и плаща по 32 евро за ол инклузив, за 10 дни остави 320 евро, кажете ми – колко трябва да получи камериерката“, попита Радев и отговори: „Толкова, колкото получава- 600 до 800 лева.“

„България е инвестиционна дестинация за нискодоходната икономика в света”, каза още Радев.

По думите му в България вече има предприятия, които работят на 2 и на 3 смени.

Той коментира, че младите хора трябва по-сериозно да се отнесат към намирането на работа. „На младите хора бих казал да работят, ако не са намерили добрата професия, да учат. Аз не вярвам в България да няма място за амбициран млад човек“, допълни председателят на БСК и заяви, че у нас няма сектор, в който да има излишък от хора.

Радев допълни, че през годините сме станали свидетели на най-различни усилия на управляващите да променят и да направят по-добра бизнес средата. „Отбелязвам редукцията на данъчното бреме, приватизацията, въпреки че в момента се сатанизира този процес“, каза Радев. И подчерта, че въпреки примерите за лоша приватизация, отразяване в средствата за масова информация, има и добри примери за работещи предприятия.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати