Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Ревизии на НАП в Дубай установиха неизплатени задължения в размер на 131 290 лeва

Парите

Ревизии на НАП в Дубай установиха неизплатени задължения в размер на 131 290 лeва

Ревизии на НАП в Дубай установиха неизплатени задължения в размер на 131 290 лeва - Tribune.bg
Снимка:

Dubai Uncovered установи през май миналата година, че над 240 български граждани притежават имоти за над 160 млн. долара в Дубай

Ревизии на НАП в Дубай установиха неизплатени задължения в размер на 131 290 лв., става ясно от отговор на приходната агенция до "Дневник". Международно журналистическо разследване Dubai Uncovered установи през м.май миналата година, че над 240 български граждани притежават имоти за над 160 млн. долара в Дубай. До момента НАП е приключила проверките на 21 от общо 23 българи.

От приходната агенция съобщават, че в резултат на извършените проверки, са били възложени 5 ревизии. След приключването на 4 от тях са били установени неизплатени задължения в размер на 131 290 лв. В резултат на извършените проверки са били подадени 6 коригиращи данъчни декларации и е бил съставен един акт за административно нарушение.

Целта на проверките е била да се установи произхода на средствата, с които са били купени недвижимите имоти и дали те са били декларирани в годишните данъчни декларации на собствениците си.

Все още продължава работата по една ревизия, която е била възложена заради индикации за укрити доходи. Продължава и проверка, за която от Обединените арабски емирства, не е бил получен отговор по изпратено запитване за обмен на информация. От Националната агенция за приходите уточняват, че това е цялата информация по случая, която може да бъде предоставена без да да бъдат засегнати данни, представляващи данъчно-осигурителна тайна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети