Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Ревизоро: Бензинът не е скъп, заплатите са ниски

Парите

Ревизоро: Бензинът не е скъп, заплатите са ниски

Ревизоро: Бензинът не е скъп, заплатите са ниски - Tribune.bg
Снимка:

Българското правителство по никакъв начин не може да влияе на международните цени

Дълги години горивото умишлено се е потискало ниско, за да може Русия да страда. И за Русия, и за Америка високата цена е изгодна. Това заяви пред БНТ депутатът от ВМРО и председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров.

От началото на годината бензинът е поскъпнал с почти 18%, а дизелът с почти 20%.

„Това е голяма политика, ние не можем да влияем. Ето, в България цените и в момента са най-ниските от тези на Балканския полуостров. Това са световни цени и въпреки всичко години наред в България са ниски. Друг е въпросът, че заплатите са ни малки“, посочи Ревизоро.

Според него, ако искаме цените у нас да станат по-ниски, можем да спрем заплати, пенсии, добавки, надбавки, помощи и да махнем акциза на горивата. Друг начин той не виждал.

„Българският премиер, българското правителство по никакъв начин не може да влияе на международните цени, а нашите цени са последствие от международните“, заяви той.  

Коментари (2)

Николай Янков Ами не може да влияе държавата много ясно. Ма това тея дето са свикнали от комунизма да ползват петрол за стотинки от братска Русия не могат да го разберат. Това за заплатите да го кажат на работодателските асоциации и т.н. щото те искат да внасят служители отвън, за да подбият заплатите на собствените си сънародници.
30.10.2018 12:09 / Отговор
Асен Янков Прав е на 1000% ревизора
30.10.2018 13:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още