Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Росен Бъчваров: Над 95% от данъчните декларации се подават по електронен път

Парите

Росен Бъчваров: Над 95% от данъчните декларации се подават по електронен път

Росен Бъчваров: Над 95% от данъчните декларации се подават по електронен път - Tribune.bg
Снимка:

По електронен път идват над 95% от данъчните декларации, дори от физически лица. Това е силно повлияно от COVID кризата. Това каза пред БНТ говорителят на НАП Росен Бъчваров.

"Съществува възможността това да се направи и на гише. Много по-удобно и много по-лесно, спестявайки време и пари, е използването на безплатния персонален идентификационен код, който може да се получи във всеки офис на НАП не само за подаването на данъчната декларация, но и за ползване на още над 100 електронни услуги", допълни Росен Бъчваров.

Вече не се налага взимането и представянето на служебни бележки в над 90% от случаите. ТЕЛК-овите решения, декларациите от другия родител за ползване на данъчни облекчения за деца, вече не се прилагат към данъчната декларация, добави Бъчваров.

Той припомни, че предварително попълнената данъчна декларация представлява предварителна оценка, която не е задължителна и не се счита за подадена. При необходимост данните в нея могат да бъдат коригирани - всякакъв вид промени и изменения са допустими, отбеляза Росен Бъчваров.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати