Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Росен Христов: До края на годината трябва е ясно бъдещето на ПАВЕЦ - Чаира

Парите

Росен Христов: До края на годината трябва е ясно бъдещето на ПАВЕЦ - Чаира

Росен Христов: До края на годината трябва е ясно бъдещето на ПАВЕЦ - Чаира - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на енергетиката посети хидрокаскадата „Белмекен-Сестримо-Чаира"

В събота министърът на енергетиката Росен Христов и изпълнителният директор на НЕК инж. Мартин Георгиев посетиха ходрокаскадата „Белмекен-Сестримо-Чаира". В ПАВЕЦ - Чаира, която в момента не работи, Христов се запозна с детайли от процеса на рехабилитация на съоръженията на централата, както и проблемите, довели до нейното спиране.

„Централата има изключително важна роля за балансирането на електроенергийната система на страната. По този начин се обезпечава стабилността и сигурността на електроенергийната система на България и региона. Затова е важно да се направи всичко възможно централата да заработи отново”, каза министър Христов. По думите му до края на годината трябва е ясно бъдещето на ПАВЕЦ - Чаира, като то е важно не само за България, но и за региона. От месеци се водят няколко паралелни разследвания, които трябва да установят причините за аварията там.

Изпълнителният директор на НЕК Мартин Георгиев уточни, че вече е взета проба от метала, която ще бъде изследвана и в началото на декември трябва да са ясни резултатите за неговите свойства, а оттам и стъпките, които трябва да се предприемат за усилване, ако такова е възможно.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети