Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Румен Спецов вече ще получава заплата от 7000 лева

Парите

Румен Спецов вече ще получава заплата от 7000 лева

Румен Спецов вече ще получава заплата от 7000 лева - Tribune.bg
Снимка:

От 1 октомври основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов се увеличава на 7000 лв., което е с почти 1000 лв. повече. Това реши правителството на вчерашното си късно заседание.

„Това е първа промяна на основна месечна заплата за лице, заемащо тази длъжност, след 2021 г., като до момента основното месечно възнаграждение на изпълнителния директор на НАП е било в размер на 6050 лв.“, се казва в съобщението на правителствената пресслужба.

В мотивите за повишение на заплатата е записано, че е отчетена спецификата на работа и отговорностите на изпълнителния директор на НАП, както и "приноса му за успешното изпълнение на стратегическите и оперативните цели на приходната агенция, свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията на данъчно задължените лица и развитието на предоставяните електронни услуги от НАП".

Освен това правителството прие постановление, с което одобри 25 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2023 г. за увеличаване на възнагражденията на служителите в Националната агенция за приходите (НАП) и в Агенция „Митници“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати