Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Сабанов, ВМРО: По-нисък ДДС в туризма ще изсветли бранша

Парите

Сабанов, ВМРО: По-нисък ДДС в туризма ще изсветли бранша

Сабанов, ВМРО: По-нисък ДДС в туризма ще изсветли бранша - Tribune.bg
Снимка:

„Това ще изсветли бизнеса. Няма да има смисъл да се крие ДДС, каквото прави до момента. Ще предпочетат за 4-5% да не си слагат главата в торбата, защото ще спечелят много малко при голям риск. Затова мислим, а и целият туристически сектор е на същото мнение, че това ще доведе до по-големи приходи в хазната, а не загуби.“ Така депутатът от ПГ "Обединени патриоти"/ВМРО Александър Сабанов и заместник-председател на Бюджетната комисия в парламента коментира пред БНТ намаляването на ДДС за ресторантьорите.

„Наш е първият законопроект, който предлага 9% ДДС за ресторантьорите и туризма. Внесен е преди три седмици - много преди изобщо да се заговори за подобно нещо“, каза Сабанов.

Той подчерта, че предложенията са били изработени след среща с представителите на бранша, които са изразили надежда, че подобна мярка ще изсветли бизнеса.

Народният представител добави, че "патриотите" имат намерение да предложат намаляване на ДДС на по-късен етап и "на основните хранителни продукти, детските храни, на услугите в тази сфера".

По думите му "не е задължително държавният бюджет да се изпразни".

„ Дали сме срок до 1 януари 2021 да видим какво ще се случи, когато се намали ДДС в туризма - дали ще се повишат другите приходи, дали ще се повиши данък общ доход, дали ще се повишат други данъчни или неданъчни приходи към хазната“, каза още той.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети