Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Сабанов, ВМРО: По-нисък ДДС в туризма ще изсветли бранша

Парите

Сабанов, ВМРО: По-нисък ДДС в туризма ще изсветли бранша

Сабанов, ВМРО: По-нисък ДДС в туризма ще изсветли бранша - Tribune.bg
Снимка:

„Това ще изсветли бизнеса. Няма да има смисъл да се крие ДДС, каквото прави до момента. Ще предпочетат за 4-5% да не си слагат главата в торбата, защото ще спечелят много малко при голям риск. Затова мислим, а и целият туристически сектор е на същото мнение, че това ще доведе до по-големи приходи в хазната, а не загуби.“ Така депутатът от ПГ "Обединени патриоти"/ВМРО Александър Сабанов и заместник-председател на Бюджетната комисия в парламента коментира пред БНТ намаляването на ДДС за ресторантьорите.

„Наш е първият законопроект, който предлага 9% ДДС за ресторантьорите и туризма. Внесен е преди три седмици - много преди изобщо да се заговори за подобно нещо“, каза Сабанов.

Той подчерта, че предложенията са били изработени след среща с представителите на бранша, които са изразили надежда, че подобна мярка ще изсветли бизнеса.

Народният представител добави, че "патриотите" имат намерение да предложат намаляване на ДДС на по-късен етап и "на основните хранителни продукти, детските храни, на услугите в тази сфера".

По думите му "не е задължително държавният бюджет да се изпразни".

„ Дали сме срок до 1 януари 2021 да видим какво ще се случи, когато се намали ДДС в туризма - дали ще се повишат другите приходи, дали ще се повиши данък общ доход, дали ще се повишат други данъчни или неданъчни приходи към хазната“, каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати