Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Съдът спря вписването на новото ръководство на БЕХ след жалба на Валентин Николов

Парите

Съдът спря вписването на новото ръководство на БЕХ след жалба на Валентин Николов

Снимка:

Няма решение кой ще разписва предстоящите плащания на БЕХ, твърди Николов

Вписването на новото ръководство на Българския енергиен холдинг е спряно от съда след жалба на отстранения изпълнителен директор на БЕХ Валентин Николов, съобщи БНР.

„Съдът се е произнесъл по моя жалба, където е образувано дело срещу действията на министъра. Съдията е разпоредил на Агенцията по вписванията да бъде спряна процедурата по вписване на новия борд“, обясни Николов. В петък енергийният министър Андрей Живков освободи борда на директорите на холдинга, а те обжалваха решението.

„Утре трябва да се разпишат 550 милиона евро към облигационерите. Не стане ли това нещо, ще станат предсрочни изискуеми всички облигационни заеми, които са в порядък на милиард и двеста милиона евро. От друга страна, ние трябва да закупим въглеродни емисии за държавната ТЕЦ 2, която в момента е обявила търгове. Загубите там също ще бъдат десетки милиони евро“, предупреди Николов. По думите му решението на служебния министър Андрей Живков хвърля цялата енергетика в колапс. Бившият шеф на БЕХ ще сезира прокуратурата и ще настоява тя да вземе отношение във връзка с решенията на енергийния министър.

Според Валентин Николов все още няма решение кой ще разписва предстоящите разплащания на Българския енергиен холдинг.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още